Langevingertaart met banaan en rum
Aantal personen: 4
Ingrediënten
2 pak lange vingers
2 dl room
2 bananen
4 el suiker
½ kopje water
1½ glaasje rum
Bereiden
- Snijd de banaan in dunne plakjes.
- De room opkloppen met wat suiker.
- 3 el suiker + ½ kopje water samen aan de kook brengen, glaasje rum toevoegen.
- Cakeblik met plasticfolie bekleden.
- Lange vingers door het suikerwater halen en op de bodem van het blik leggen.
- Dunne laag slagroom eroverheen, vervolgens schijfjes banaan, laagje slagroom.
- Deze handelingen herhalen tot het cakeblik vol is, de laatste laag moet lange vingers zijn.
- Het cakeblik afdekken met plasticfolie.
- ca. 3 uur in de koelkast laten opstijven.
- De taart storten, in plakken snijden en afgarneren met een toefje slagroom en een takje mint.
De rum kan vervangen worden door tweedrank.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Gegratineerde peer met mandarijn
Grapefruitijs
Vanillesoufflé met coulis van passievruchten
Gevulde peren met walnoten
Drie kleuren parfait